Wednesday, 17 January 2007

မြန္္ငါးနွပ္ဟင္း

ကြ်န္မသူငယ္ခ်င္းအိရဲ့ေမြးရပ္ေျမက်ိဳကၠမီျမိဳ႔ကို၊အလည္လိုက္သြားတုန္းကအိေမေမခ်က္ ေကြ်းခဲ့တဲ့ဟင္းေလးပါ၊၊ကြ်န္မကခ်ဥ္၊ငံ၊စပ္ျကိဳက္တတ္လို့ခ်က္နည္းေမးထားတာပါ၊၊ ငါးနွပ္ဆိုတာအာျပဲေျခာက္လုပ္တဲ့ ငါးပါ၊၊
ငါးအဆိုဆိုရင္၊အရမ္းနွဴးညံ့လို႔၊အျကာျကီးခ်က္စရာမလိုပါဖူး၊၊ ပထမဆံုးငါးကိုေရေဆးျပီး၊အိုးသန္႔သန္႔မွာ၊ထည့္ရပါမယ္၊။ဆီနဲနဲပဲထည့္ပါ၊၊ ငါးကို၊ဆား၊ဆႏြင္းနွင့္အခ်ိဳမွဳန့္၊ငါးပိနွယ္ပါ၊၊ငရုတ္သီး(ကုလားေအာ္သီး)ကို၊ကိုယ္စားနိုင္ သေလာက္ထည့္ပါ၊၊ျကက္သြန္ျဖဴ၊နီ၊စပါးလင္ေထာင္းျပီး၊ထည့္ပါ၊၊ေရကို၊ ငါးျမဳပ္ရံုေလးပဲထည့္ပါ၊။မရမ္းျပားကိုသင့္ေတာ္ရံုထည့္ပါ၊၊ (၁၀)မိနစ္ေလာက္ျကာလို့၊ပြက္လာရင္ ရွမ္းနံနံပင္ နည္းနည္း ထည့္ပါ၊၊ စားလို့ရပါျပီ၊၊

မွတ္ခ်က္၊၊ငါးနွပ္ကနွဴးညံလို့ေရနဲနဲပဲထည့္တာပါ၊၊ ငါးအစား ျကက္သားတို့၊ တျခားအသားေတြကိုလည္း ခ်က္စားနိုင္တယ္လို့ အိေမေမကေျပာပါတယ္၊၊

1 comment:

ေမဓာ၀ီ said...

အဲဒီ ငါးႏွပ္ဟင္း မေမ သိပ္ၾကိဳက္တာ၊ အိမ္မွာ ခဏခဏ ခ်က္စားတယ္၊ မရမ္းျပားေတာ့ မထည့္ဘူး၊
စားခါနီးမွာ ပင္စိမ္းရြက္ေလး ခပ္လိုက္ရင္ ေမႊးေနတာပဲ၊ ေျပာရင္းနဲ႔ေတာင္ သြားရည္က်လာၿပီ :P