ပထမဆံုးျကက္သားကို ဆား၊ ဆႏြင္း၊ ငံျပာရည္ထည့္ျပီး၊ ျပဳတ္ရပါမယ္၊၊ျကက္သားပြက္ပြက္ဆူရင္ ငါးဖယ္ ေထာင္းပီးသားေတြကို ထည့္ျပီး ျပဳတ္ရပါမယ္၊၊က်က္ရင္ ငါးဖယ္ကိုလွီးထား၇ပါမယ္၊၊ ျကက္သားကို အသားႏြာထားရပါမယ္၊၊ ျပီးရင္ ဒယ္အိုးထဲမွာ ဆီထည့္ျပီး ျကက္သြန္ျဖဴ၊၈်င္းတို့ကို ဆီသတ္ပါ၊၊နီလာလွ်င္ ငရုတ္သီးအေရာင္တင္ အမွဳန့္ထည့္ပါ၊။ ျပီးလွ်င္ ျကက္သားနွင့္ငါးဖယ္လွီးျပီးသားေတြ ထည့္ျပီး ဆီသတ္ပါ၊၊ အားလံုးအဆင္သင့္ျဖစ္ျပီဆိုရင္ ဟင္းရည္ခ်က္ဖို႔ အိုးျကီးျကီးထဲမွာ ေရေႏြးဆူေအာင္စတည္ရပါမယ္၊၊ ေရေႏြးဆူတာနွင့္ ျကက္ျပဳတ္ရည္ထည့္ပါမယ္၊၊ ပဲရည္ေဖ်ာ္ထားတာထည့္ပါမယ္၊၊ အိုးမကပ္ေအာင္ ေတာက္ေလွ်ာက္ေမႊေပးရပါမယ္၊၊ ပဲရည္ပြက္လာရင္ နို့စိမ္းဗူးေတြ ထည့္ရပါမယ္၊၊ နို့စိမ္းဗူး(၁၀)လံုးမ်ားမယ္ ္ထင္ရင္ အီတာမျကိဳက္ဖူးဆိုရင္ ေလ်ာ့ထည့္လို့ရပါတယ္၊။ ျကက္သြန္ဥ အခြန္ႏြာထားတာေတြ ထည့္လို့ရပါျပီ၊၊ ေနာက္ဆံုးမွ ျကက္သားဆီသတ္ထားတာ၊ ဘဲဥရယ္၊ပဲေသြးတို့ကို ထည့္ရပါမယ္၊၊ဆား၊ သျကား၊ အခ်ိဳမွုန္႔တို့ကို သင့္ေတာ္သလို ျမည္းျပီးထည့္ရပါမယ္၊၊
ေခါက္ဆြဲနွင့္ ေရာစားဖို့ ျကက္သြန္နီ အစိမ္းကို ပါးပါးလွီးထားရပါမယ္၊၊မုန့္ျကြပ္ေျကာ္ထားရပါမယ္၊၊အီေနရင္စားဖို့ေရွာက္သီးစိတ္ေလးေတြလည္းျပင္ဆင္ထားဖို့ က်န္ပါေသးတယ္၊၊အစပ္စားခ်င္ရင္ေတာ့ ငရုတ္သီးမွဳန့္ေလးေဆာင္ထားဖို့လိုပါတယ္၊၊ ကဲ ခုအားလံုး ျပင္ဆင္ျပီး သြားျပီ ျဖစ္လို့ ပန္းကန္လံုးေလးထဲကို ေခါက္ဆြဲထည့္ပါမယ္၊ ။ ဟင္းရည္ထည့္ပါမယ္၊၊ ျကက္သြန္နီ လွိီးထား တာေလးေတြ ျဖဴးလိုက္ပါ၊၊ စားလို့ပါျပီ၊၊ ျကက္သြန္အစိမ္းမစားခ်င္တဲ့လူေတြကေတာ့ မုန္႔ျကြပ္ေျကာ္ ထည့္ျပီး စားေလ႔ ရွိပါတယ္၊။
No comments:
Post a Comment